Πάρος

  Αντιπροσωπευτική των Κυκλαδίτικων νησιών, η Πάρος προσφέρει στους επισκέπτες της πολλές δυνατότητες για μοναδικές διακοπές.

  Η Πάρος είναι νησί με ελάχιστη βλάστηση, όμορφες, ήπιες παραλίες και πλούσια ιστορία. Επιπλέον η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα ιστορικά κτίρια την κάνουν ένα εξαιρετικό τουριστικό προορισμό.
  Οι Κυκλάδες υπήρξαν η κοιτίδα ενός πολύ πλούσιου πολιτισμού. Η παραγωγή μαρμάρου στην Πάρο, η σχέση των κατοίκων της με τη θάλασσα που οδήγησε σε ένα πολύ γόνιμο εμπόριο με άλλες χώρες της Μεσογείου, σε συνδυασμό με το τοπίο, είναι μερικές από τις αιτίες του.

  Τα περίφημα κυκλαδικά αγάλματα, φτιαγμένα από ντόπιο λευκό μάρμαρο, διακρίνονται για την απλότητα και την κομψότητα τους και είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο. Κατά κάποιο τρόπο είναι τα πρώτα δείγματα του ένδοξου ελληνικού πολιτισμού.

  Η λατρεία του θείου ήταν πολύ έντονη στα νησιά των Κυκλάδων στο παρελθόν και εξακολουθεί να είναι και στο παρόν. Αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία αρχαίων ναών και πολυάριθμων εκκλησιών, και μοναστηριών. Λέγεται ότι στην Πάρο υπάρχουν τουλάχιστον 365 εκκλησίες, κάθε μία αφιερωμένη στον άγιο της ημέρας.

  Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των εκκλησιών της Πάρου, καθώς και πολλών άλλων νησιών των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων είναι ότι στο ίδιο κτίριο εξυπηρετούνταν και τα δύο δόγματα (καθολικό και ορθόδοξο). Τα δύο παρεκκλήσια ήταν χτισμένα στις δύο πλευρές του κυρίως ναού.

  Η Πάρος άνθισε και στα βυζαντινά χρόνια. Υπάρχουν αρκετά δείγματα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής με κυρίαρχα την υπέροχη εκκλησία της Εκατονταπυλιανής, κτισμένης από Βυζαντινούς αυτοκράτορες και το Βυζαντινό Μονοπάτι που οδηγεί από το χωριό Λεύκες ως τη θάλασσα.
  Προώθηση ιστοσελίδων by Website Promotion
  Copyright © 2012 - 2020